Säsongsavslutning

Öringsäsongen lider mot sitt slut och några av de sista dagarna spenderades vid ån – eller iaf en heldag och 2 kvällar. Råån som levererat många fina öringar senaste veckorna levererade inte som hoppats sista dagarna.  Nätterna hade blivit betydligt kallare och öringarna var inte riktigt på hugget – visst en och annan lurades upp men överlag var det trögfiskat.

Råån är speciell – liten å med stor öring, fiskar på 84 cm, 86 cm, 91 cm hade landats under de senaste veckorna och åtskilliga fiskar däremellan – i en å som är 10 meter bred, flyter fram sakta genom tät skog. När fisken rör på sig så syns det tydligt genom rörelser på den annars blanka ytan – rörelser som ger hopp om att det finns fisk i närheten som mycket väl skulle kunna ta fluga när som helst – gör sig redo för att känna dragningen i linan – men det händer inte, inte under de här kvällarna. Jag kan inte ens skylla på att Råån är ett relativt nytt vatten för mig när jag får möjligheten att fiska med två rutinerade fiskare som mer eller mindre lever vid ån och kan alla hålor och ståndplatser – platser där det tas fisk – stor fisk!

Visserligen är säsongen över och nu väntar 3 månader innan fisket efter havsöring kan påbörjas igen. Inget att vara ledsen över i sig då det riktiga höstfisket närmar sig efter både Gädda uppe i Blekinge skärgård som bräckvattenabborren. Två fantastiskt roliga arter att flugfiska efter – Personligen ser jag mest fram emot fisket efter abborren – en 2 kilos borre hade inte varit fel. Vi vet att dom finns där!

Ån 1 Ån 2 Ån 3 Ån 4

 

// Robert

Lämna en kommentar